Rok dostave 14 dana / Besplatna dostava za narudžne iznad 90,00€

O padelu

KAKO IGRATI PADEL?

Padel je reket sport koji se može smatrati mješavinom tenisa i squasha.

Padel je jedan od najbrže rastućih sportova na svijetu. Lako se uči i zabavno je igrati. Na primjer, to je drugi najveći sport u Španjolskoj nakon nogometa. Pravila su uspostavljena ranih 1970-ih, a 1991. osnovana je Međunarodna padel federacija. Svjetsko prvenstvo održava se od 1992. Padel se igra na terenu 10×20 metara s mrežom u sredini, baš kao i u tenisu. manji. Za razliku od tenisa, koriste se zidovi, kao u squashu. Oko terena se proteže zid od 2,5 metara, a iznad njega je još 1 metar visoka žičana mreža.

PADEL REKET

Padel reket se ne sastoji od žica kao na primjer u tenisu i squashu. Padel reket je izrađen od kompozitnog materijala s perforiranom površinom. Činjenica da nije nanizana znači da udaranje lopte nema istu snagu, nego ima učinak prigušenja.

LOPTA

Lopta u padelu je u osnovi ista kao i teniska, ali nešto mekša i nešto manja. Postoje pravila koliki pritisak treba biti jak, ali na amaterskoj razini u redu je igrati s potpuno običnom teniskom loptom.

ZIDOVI

Staklene stijene su uvijek dio igre, ali postoje neka pravila kako se mogu koristiti. Kada primite loptu, možete je pustiti da se odbije na staklenu stijenku nakon što se odbila o tlo, a tada je lopta još uvijek u igri. Također možete koristiti vlastiti stakleni zid da biste uzvratili loptu, može biti korisno ako ste u teškoj situaciji. Lopta može odskočiti na mrežu samo kada je primite. Lopta je tada u igri ako se prvo odbije na tlo, a zatim na mrežu (ovo se ne odnosi na servis). Ako udarite lopticu u mrežu na svojoj strani onda gubite loptu. Pravilo s vaše strane je da smijete koristiti samo staklenu stijenku. Ako lopta ide izravno na protivničku mrežu/staklo, tj. ne odskoči prva od tla, tada se smatra da je lopta ispala.

Facebook

Instagram

Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima

KONTAKT

Cropadel

E-mail

support@cropadel.hr

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 09:00 – 17:00 sati

SSL sigurna konekcija

CROPADEL.hr - 2024 sva prava pridržana Design and development